Bijeenkomst Communicatief Risicomanagement

Gegevens gebeurtenis

Bijeenkomst Communicatief Risicomanagement

Tijd: April 17 2014 vanaf 13.00 to 17.00
Locatie: YES!Delft
Straat: Molengraaffsingel 12
Plaats: 2629 JD Delft
Soort gebeurtenis: presentatie
Georganiseerd door: RISKID
Meest recente activiteit: 26 Mrt 2014

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Risicomanagement heeft een positieve invloed op het succes van een project. Tenminste; als projectleden en andere betrokkenen de verschillende risicomanagement activiteiten goed uitvoeren. De nadruk hoeft daarbij niet te liggen op moeilijke kansberekeningen en uitgebreide risicoanalyses. Een goede inventarisatie van de risico’s, uitgevoerd door betrokkenen die bereid zijn open en eerlijk informatie met elkaar te delen, is vele malen belangrijker voor een goed resultaat. En ook een goede voorbereiding en positionering van het risicomanagement is daarbij belangrijk.

De voorwaarden voor de inzet van risicomanagement, de voorbereiding, de manier waarop je samen de risico’s inventariseert, hoe je risico’s registreert en hoe je vervolgens zorgt voor een goede opvolging ervan: al deze onderwerpen komen aan de orde in de presentatie die Karel de Bakker zal verzorgen op deze middag. De theorie in praktijk gebracht: hoe risicomanagement daadwerkelijk bijdraagt aan het succes van een project. Aansluitend zullen we starten met een innovatieve en interactieve workshop over hoe de theorie toegepast kan worden in de dagelijkse praktijk.

Over de spreker

Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door RiskID in samenwerking met Dr. Karel de Bakker PMP. Karel de Bakker behaalde zijn Master (Bestuurskunde) in 1989 aan de Universiteit Twente. Na zijn studie werkte hij in dienst van onder andere Ordina en KPMG Management Consulting voor opdrachtgevers als ABN AMRO bank, ING bank, Interpay (Currence), KLPD, KPN Telecom, NS, Robeco, en diverse overheidsinstanties. In 2007 kreeg hij de kans om als fulltime onderzoeker te werken aan een onderzoek naar de effecten van risicomanagement op het succes van IT projecten. Dit leidde in 2011 tot een promotie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn proefschrift won de Innovatieprijs voor Project- & Verandermanagement. Het proefschrift is (in pdf, gratis) te downloaden van www.debee.nl. Sinds zijn promotie werkt Karel als consultant en manager op het gebied van projecten en risico’s. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor wie

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk en gericht op managers en projectleiders die geinteresseerd zijn in risicomanagement. Klikhier om u aan te melden.

Delft: routebeschrijving

Aanmelden: Klik hier om u aan te melden

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Bijeenkomst Communicatief Risicomanagement om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Bijwonen (1)

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden