BPUG workshop: Wie stelt de stuurgroep samen?

Gegevens gebeurtenis

BPUG workshop: Wie stelt de stuurgroep samen?

Tijd: Maart 8 2012 vanaf 18.30 to 21.30
Locatie: KPN Consulting
Straat: Röntgenlaan 75
Plaats: 2719 DX Zoetermeer
Soort gebeurtenis: workshop
Georganiseerd door: BPUG
Meest recente activiteit: 17 Feb 2012

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis


 
De projectmanager, de opdrachtgever en PRINCE2

 Wie stelt de stuurgroep samen?


Volgens de PRINCE2-theorie begint elk project met een opdrachtgever, die met een mandaat in de hand de projectmanager en de projectorganisatie - met de noodzakelijke rollen -  benoemt. Is dat alleen theorie of gebeurt dat ook consequent? Na de start van het project wordt de stuurgroep verondersteld zijn rol te vervullen. Maar wat als dat toch niet gebeurt?

Kan of moet de projectmanager het initiatief nemen, om slecht ingevulde stuurgroeprollen niet alleen te signaleren richting de opdrachtgever, maar ook actief in actie komen om deze lacunes op te vullen? Welk risico loopt de projectmanager daarbij? Hij moet niet de rol van de opdrachtgever overnemen. Maar wat moet hij dan wel doen?

In deze workshop krijg je meer inzicht in: Wat je als projectmanager zelf kunt bijdragen, om de stuurgroep een effectiever instrument te maken. Begrip voor de rol van de opdrachtgever en handvatten om dit te vertalen in je eigen gedrag. Alleen inzicht hebben is niet genoeg: je zult als projectmanager –  de regiehouder, acties moeten ondernemen om maximaal te profiteren van de invloed van de stuurgroep.

Sprekers:
Robert Jan Drijver is senior projectmanager bij KPN Consulting; hij heeft ervaring met o.a. infrastructurele projecten en bijbehorende organisatievraagstukken, vooral op het gebied van werkplekmigraties. Hij gebruikt daarbij graag PRINCE2 als leidraad, al is de vorm niet altijd expliciet zichtbaar. Robert Jan is coach voor andere projectmanagers waarbij hij steeds de uitdaging zoekt theorie en praktijk te verweven. Hij is van oorsprong historicus; een wetenschappelijke benadering vormt daardoor sterk zijn referentiekader.
Jan Postema is vooral actief als interim manager en heeft o.a. de rol van opdrachtgever in projecten vervuld. Daarnaast heeft hij wetenschappelijke interesse in een aantal aspecten van project- en programmamanagement. Ook Jan heeft een achtergrond als historicus, aangevuld met een bedrijfseconomische opleiding.

Programma:

18:30 - 19:00 Ontvangst

19:00 - 21:00 Workshop 

21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel

Gastheer: Mark Kouwenhoven
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Inschrijving geschiedt in volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via de website van BPUG tot uiterlijk vrijdag 2 maart 2012. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Met vriendelijke groet,

Commissie Kennisdeling
Best Practice User Group Nederland
 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor BPUG workshop: Wie stelt de stuurgroep samen? om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Niet bijwonen (1)

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2023   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden