BPUGnl-lezing: 'Pak je rolen stuur de rollen'

Gegevens gebeurtenis

BPUGnl-lezing: 'Pak je rolen stuur de rollen'

Tijd: Oktober 25 2012 vanaf 18.30 to 21.30
Locatie: De Soester Duinen
Straat: Soesterbergsestraat 188
Plaats: Soest
Soort gebeurtenis: lezing
Georganiseerd door: BPUGnl
Meest recente activiteit: 21 Okt 2012

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

De BPUG organiseert bijeenkomsten voor haar leden om ervaringen met Best Practice methoden uit te wisselen en van elkaar te leren. Op donderdag 25 oktober 2012 geeft Ludo Zwaan van
ZwaLu Training & Advies een interactieve lezing over:  

 Pak je rol en stuur de rollen!

 Tien sleutels om projecten gesmeerd te laten verlopen

Ondanks dat projectmanagers gecertificeerd zijn vliegen projecten regelmatig uit de bocht. Wat mij enorm verbaast is dat PRINCE2 suggereert dat de context een ‘Controlled Environment’ is. Environments veranderen altijd, tegenwoordig steeds vaker en sneller dan voorheen. Dat heeft impact op projecten en vraagt om een andere manier van managen van projecten. De toekomst voor projectmanagement is namelijk een rollenspel: je eigen rol als projectmanager pakken, maar nog belangrijker: de andere rollen sturen. Elke rol heeft verantwoordelijkheden. Ik zie vijf rollen: opdrachtgevers, projectmanagers, lijnmanagers, teamleden, stakeholders. De crux om projecten gesmeerd te laten lopen in snel veranderende omgevingen is het sturen van het samenspel tussen deze vijf rollen!

De lezing start met de oorzaken van de steeds snellere veranderingen, schokkende cijfers hoeveel (IT) projecten succesvol zijn en de faalfactoren. Na uitleg van de oorzaken, komen tien keyfactors (in nederlands: sleutels) aan bod die belangrijk zijn voor succesvolle projecten en welke rollen van belang zijn per sleutel. Elke sleutel wordt onderbouwd met onderzoekgegevens, toegelicht met eigen ervaringen en soms verduidelijkt met humoristische filmpjes. De lezing is interactief: elke deelnemer scoort zijn eigen project en krijgt zo inzicht in hoe de vijf rollen te sturen. Je kan er gelijk mee aan de slag in je eigen project.

Spreker:
Ludo Zwaan is parttime Informatiemanager bij de Christelijke Hogeschool Ede en oprichter van ZwaLu. Door zijn (inter)nationale ervaring bij o.a. Philips, NXP en Thales in verscheidende (senior) management functies is hij steeds meer gedreven naar het vakgebied projectmanagement. Ludo is auteur van het boek ‘Pak je rol en stuur de rollen’ en geeft regelmatig lezingen en trainingen voor projectmanagers. Publicaties zijn te vinden op zijn weblog (www.zwalu.nl) en te volgen via twitter (@LudoZwaan).

Spreker:
Programma:


Uw gastheer:
Catering:
Kosten:

Ludo Zwaan van ZwaLu Training & Advies
18:30 - 19:00 Ontvangst
19:00 - 21:00 Workshop door Ludo Zwaan
21:00 - 21:30 Afsluiting en borrel
BPUG
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 25,=

Inschrijving geschiedt in volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via de website tot uiterlijk vrijdag 19 oktober 2012. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor BPUGnl-lezing: 'Pak je rolen stuur de rollen' om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Bijwonen (1)

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden