Do You See (your projects) Clearly?

Gegevens gebeurtenis

Do You See (your projects) Clearly?

Tijd: November 15 2016 vanaf 16.00 to 18.30
Locatie: ProjectReports
Straat: de Brand 22
Plaats: Amersfoort
Telefoon: 0883040470
Soort gebeurtenis: presentatie
Georganiseerd door: ikdoeprojecten.nl
Meest recente activiteit: 14 Nov 2016

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Het is vast herkenbaar. We doen al jarenlang projecten en programma’s. We professionaliseren, we volgen trainingen, halen certificaten, doen aan intervisie en coaching. Het vak ontwikkelt zich steeds met nieuwe en aanvullende benaderingen, methoden, technieken en tools. We doen risicoanalyses, maken lessons learned rapporten. Dat is prima, nuttig en nodig. En toch, en toch. 

 

Projecten falen nog steeds in belangrijke mate, we kunnen succes moeilijk voorspellen, ondanks de risico analyses en lessons learned. De voorwaarden voor succes in jouw project zijn moeilijk hard te grijpen. Verbeterprogramma’s op gebied van programma en projectmanagement zijn moeilijk op effect te volgen.

Kortom de vragen blijven actueel en geldig. Hoe staat ons project er echt voor, welke projecten falen en waarom, wat zijn de echte succesfactoren, zijn we compleet in onze risicoanalyse, kunnen we voorspellen wat het gaat worden met ons project, zien we niets over het hoofd?

 

Spreker

Ik ben Paul Witteman, meer dan 35 jaar werkzaam in het vakgebied van programma en projectmanagement bij ING en zijn voorgangers. Naast het uitvoeren van het vak, heb ik ook rollen vervuld waarin ik met het ontwikkelen van het vak bezig ben geweest. Op basis van deze ervaring heb ik een simpel doch omvattend kijkglas ontwikkeld voor een scherp beeld hoe een project er echt voorstaat.

 

De eenvoud is gebaseerd op het onderkennen van de basispatronen en elementen die voor alle typen projecten of veranderingen gelden. Ze kennen allemaal fasering waarin de 5 elementaire stappen zichtbaar zijn: doelstelling bepalen, oplossing bedenken, realisatieplan maken, leveren en gebruik resultaat zodat doelstelling kan worden bereikt. En bij alle kunnen 4 aspecten of dimensies worden onderscheiden: de inhoud, de mens, het proces en de besluitvorming. Samen 20 gebieden waarmee op eenduidige wijze de waarnemingen van een willekeurig, liefst groot aantal, mensen kan worden verzameld en weergegeven. Pas dan ontstaat de mogelijkheid dan we echt scherp zicht krijgen op ons project. En hiermee kunnen we gericht aan de slag om ons project wel voorspelbaar te maken.

 

Zien hoe dat werkt?  Kom dan naar dit event van ikdoeprojecten, zodat je de vraag kunt beantwoorden

 

Do You See (your projects) Clearly?

 

Programma:

16.00 Ontvangst

16.30 Presentatie

18.30 Borrel

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelnam. 

 

Aanmelden

Door als lid in te loggen en te klikken op de knop rechts.

 

 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Do You See (your projects) Clearly? om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Reactie van Remco Reitsma op 25 Oktober 2016 op 12.00

Patrick, via het administratiesysteem van de organisatie ProjectReports krijg je de gegevens voor de sessie van 1 november. 

Bijwonen (6)

Woont eventueel bij (1)

Niet bijwonen (1)

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2023   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden