Gegevens gebeurtenis

(Niet) elk project loopt uit!

Tijd: Mei 10 2011 vanaf 15.30 to 18.30
Locatie: ATLIS
Straat: Kosterijland 78
Plaats: Bunnik
Website of map: http://maps.google.com/maps/m…
Telefoon: 06-53247743
Soort gebeurtenis: lezing
Georganiseerd door: ikdoeprojecten.nl
Meest recente activiteit: 10 Mei 2011

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

(Niet) elk project loopt uit!

Hoe realistisch is 25% reductie van de doorlooptijd van jouw project? Kan het dat organisaties in staat zijn om 80 tot 90% van hun projecten op tijd op te leveren? En dat deze ook minder geld kosten? En als dat zo is, wat is daar dan voor nodig? Op deze eerste ikdoeprojecten bijeenkomst zullen Freek de Ruiter (Logica) en Kees Vermeulen (A-Dato) laten zien hoe je als projectmanager jouw project beter kan sturen op tijd. In een single project omgeving en in een multi project omgeving. Freek en Kees zijn beiden lid van de Critical Chain Project Management groep van ikdoeprojecten. Freek zal vanuit zijn ruime ervaring aantonen dat deze doelen, onder een aantal voorwaarden, haalbaar zijn. Zonder dat daar een wonder voor nodig is. Kees zal met behulp van een demonstratie laten zien hoe je als individuele projectmanager heel pragmatisch met eenvoudige software direct aan de slag kan gaan. Om binnen de afgesproken tijd je project succesvol op te leveren. Meer weten? Meld je aan.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ikdoeprojecten. Wil je erbij zijn, stuur dan een mail naar info@ikdoeprojecten.nl. Toegang is gratis en staat ook open voor niet-leden.

Agenda

15.30   Ontvangst

16.00   Opening door Remco Reitsma

16.10   Presentatie door Freek de Ruiter

17.05   Demonstratie door Kees Vermeulen

17.30   Discussie

18.00   Borrel

18.30   Afsluiting

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor (Niet) elk project loopt uit! om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Reactie van Remco Reitsma op 9 Mei 2011 op 21.43

Peter,

Ik zal kijken hoe een printoptie het beste kan worden gemaakt. dank voor de tip.

 

Reactie van Peter Westerhof op 9 Mei 2011 op 17.48
Een printoptie zou handig zijn.
Reactie van John Roos op 25 Maart 2011 op 7.50

Wijkt de ICT-sector af bij 'mislukte projecten'?

Bouw en Engineering
Projecten zijn voornamelijk operationele projecten en worden ook wel klassieke projecten genoemd. Het zijn projecten met bekende aspecten die gestructureerd en volgens een vast stramien worden uitgevoerd.De projecten zijn over het algemeen product georiënteerd (PRINCE2 gedachte!) en de projectmedewerkers zijn door herhaling gespecialiseerd (juiste competenties !) in dit werk. Er zijn daardoor weinig onzekerheden en doordat de werkzaamheden al vaker zijn uitgevoerd is er een gedegen ervaring (geleerde lessen!) op basis waarvan de planning tot in de details van tevoren gemaakt kan worden. Ook zijn eventuele risico's qua kans en consequentie goed in te schatten en in te plannen. Vanwege veel standarisatie kan geconcentreerd gewerkt worden op efficiëncy. Deze projecten zullen de grootste kans hebben op succes. Daar zijn in de regel de doelen en methoden goed gedefinieerd.

Conclusie

Dan rijst het antwoordt op de vraag ‘in hoeverre de ict-sector afwijkt' met een ‘nee'. Het managen van projecten is in essentie gelijk ongeacht de sector waarin het project wordt uitgevoerd. In de praktijk blijkt wel per sector dat projecten verschillend worden ingevuld. Maar in alle gevallen is echter het projectbasisproces gelijk.

De oorzaak van projectfalen ligt (op basis van onderzoek) mijniziens dan ook op: een niet realistische en te maakbare business case, onvolwassen projectorganisaties, het ontbreken van veranderingsmanagement, niet methodisch werken of doelen stellen en niet in staat zijn om een en ander te beheersen en samen te vatten in een waterdicht contract. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven of projectorganisaties merendeel op de adhoc positie zitten met een beetje standaard (Pino, template management) en twee derde niet methodisch werken. Het geheel verklaart waarschijnlijk waarom projecten mislukken.

 

Ik ben benieuwd naar het verhaal van Freek en Kees.

 

Groet,

 

John Roos

06 81430098 

 Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/beleid/3524930/2379250/...

Bijwonen (14)

Woont eventueel bij (1)

Niet bijwonen (1)

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2023   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden